Gospodării inundate la Botoșani după ploile abundente de sâmbătă. Pompierii au intervenit și pentru degajarea unui arbore căzut pe un drum județean

În urma ploilor abundente înregistrate în după-amiza zilei de sâmbătă și pe parcursul nopții de 26 spre 27 septembrie, când meteorologii au emis și două Coduri Portocalii nowcasting de ploi abundente, pompierii botoșăneni au fost solicitați să intervină în municipiile Botoșani și Dorohoi, dar și pe raza comunei Cristesti, pentru înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteo prognozate, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani. Astfel, între orele 17.56 – 02. 21, la dispeceratul integrat ISU – SAJ s-au primit 15 apeluri de urgență.

Urmare a solicitărilor primite din partea cetățenilor, pompierii au intervenit în cele două municipii pentru evacuarea apei din locuințe, subsolurile clădirilor și gospodării, dar și pentru  degajarea unui arbore căzut pe DJ 207 N, Orășeni Deal – Cristești”, a spus Dorina Lupu.

În misiunile de înlăturare a efectelor au fost angrenați și pompierii voluntari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *