Doi jandarmi botoșăneni, trimiși după gratii pentru că au bătut un tânăr

Doi jandarmi botoșăneni au fost trimiși după gratii, iar alți trei au fost condamnați cu suspendare după ce au bătut un tânăr din municipiul Botoșani. Aceștia au fost acuzați de purtare abuzivă încă din decembrie anul trecut. Bogdan Ciotir și Ciprian Sapariuc au fost condamnați, miercuri, de Tribunalul Militar Iași la câte doi ani de închisoare cu executare, iarLorin Iulian Covatariu, Ioan Asăvoaei și Dragoș Uță, au fost condamnați la închisoare cu suspendare sub supraveghere. În plus, aceștia și-au pierdut și funcțiile.

Jandarmii trimiși după gratii și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani trebuie să plătească daune de  4.000 de lei victimei. Decizia nu este, însă, definitivă.

Incidentul a avut loc în vara anului 2018. Un tânăr de 34 de ani din Botoșani susține că a fost bătut de jandarmi după ce a avut o altercație verbală cu vânzătoarea de la o shaormerie din centrul orașului. 

Duminică la orele 16:30, eram la o shaormerie în Botoșani și îi spuneam vânzătoarei că nu are dreptul sa nu mă servească. La care ea a sunat la jandarmerie. Au venit, m-au încătușat și m-au băgat în dubă. În drum spre secție unul stătea cu piciorul pe capul meu și altul mă lovea repetat cu bastonul. În mașină am fost bătut și la secție amendat cu 500 de lei după care am luat maxi taxi spre casă, a declarat, pentru Info Iaşi, victima.

VEZI AICI DECIZIA INSTANTEI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *