Moartea fostului șef al ISU Botoșani, Radu Anton, a îndoliat întregul județ. Mesaje sfâșietoare transmise de cei care l-au cunoscut

Moartea fostului șef al ISU Botoșani, Radu Anton, a adus multă durere în inimile tuturor celor care l-au cunoscut. Fostul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Radu Anton, s-a stins din viață în urma unui infarct, suferit la locuința sa din Vorona.

La fața locului a fost direcționat un echipaj TIM cu medic, însă acesta nu a mai putut fi salvat. Radu Anton era consilier județean și candida din partea PNL pentru funcția de primar al comunei Vorona. 

Avea 60 de ani și s-a pensionat în anul 2016, după zece ani la șefia ISU Botoșani.

Iată câteva dintre mesajele transmise de cei care l-au cunoscut:

„Ultimul vot!

Votul meu merge cu tine OM DRAG… Si nu închide urna…ele vor fi toate câte ai vrut.
O întâmplare nemiloasă a tras linie fără a-mi oferi vreo variantă de-a o ocoli.
O sa-mi fie dor de tine OM DRAG.
Nici nu-mi vine să cred unde ma aflu! …
Încă nu cred .NU VREAU SA CRED.
Nici eu,nici prietenii mei !…
Moartea rece si decisivă nu ne-a mai lăsat nici o alternativă si Radu Anton ne părăseste atunci când mai avea atâtea să ne ofere si atâtea de făcut !
Am cunoscut in el un om curat cu un puternic simt al dreptății, echilibrat fără să se grăbească să judece si să rănească cu vorbe grele. Om bun, cumpătat si înțelept a cărui întreagă forță de viață si credință si le-a dăruit slujirii binelui public,a carui interese le-a așezat mereu deasupra propriilor dorințe si nevoi,zi de zi,de la primul ceas al dimineții si până târziu in noapte.
Faptele sale a zidit instituții… si si-ar mai fi dorit una : PRIMARIA VORONA.
„NU VREAU NIMIC PENTRU MINE. VREAU SĂ ARĂT CĂ SE POATE”
– sunt vorbele lui Radu Anton , pe care le port cu mine in suflet de la ultima intalnire.
-Votul meu merge cu tine OM DRAG… Si nu închide urna…ele vor fi toate câte ai vrut”

O veste tristă s-a revărsat la vreme de seară peste satul copilăriei sale, Icușeni-Vorona: colonelul-inginer Radu Anton a părăsit viața pământeană și a pornit în călătoria spre eternitate. Oboseala acumulată în campania electorală și șicanele cinice ale adversarilor politici au contribuit decisiv la stingerea sa la doar 60 de ani. Și-a iubit familia mai presus de orice iar meseria a transformat-o într-o aureolă a vieții sale. A salvat numeroase vieți, în momente limită, și a ridicat omenia și cinstea la rangul de virtuți care ar trebui să cizeleze caracterul fiecărui OM. S-a dedicat oamenilor, chiar și atunci când el însuși avea nevoie de susținerea semenilor săi. A fost un om modest, iar demnitățile pe care le-a îndeplinit iau întărit această trăsătură. I-a ajutat necondiționat pe toți cei care i-au solicitat sprijinul și s-a bucurat atunci când unii au avut tăria să recunoască acest lucru. Într-o seară de septembrie, când roadele din pomii plantați de el îl îndemnau să le culeagă, destinul i-a hotărât ca de acum înainte să se odihnească, pentru un timp… Drum lin spre infinit, prietene. Condoleanțe familiei.
O mare pierdere pentru comuna si pentru judet! Dumnezeu sa te odihneasca! Condoleante familiei”

 

Dumnezeu să te ierte și să te aseze în ceata îngerilor! Condoleanțe familiei!

 

Bunul Dumnezeu sa-i aseze sufletul de-a dreapta sa…un suflet deosebit si luptator s-a stins astazi…ai plecat sa ne veghezi din ceruri!

 

Nu pot sa cred ce am auzit!..Dumnezeu sa va ierte, d-le

Radu Anton

!..sincere condoleanțe soției, băiatului si familiei îndurerate!..păcat..mai aveati multe de făcut.. aici..jos …pe Pământ!.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *