FOTO Protest anti-mască în fața unei primării din Botoșani! Mai multe mămici, alături de copii, cer să nu se mai poarte masca la școală

Foto: Realitatea Dorohoiana

Protest inedit în faţa primăriei Dorohoi, astăzi după-amiază, când un grup de peste 35 de mămici, însoţite de copii, au cerut anularea obligativităţii purtării măştii de protecţie în şcolile din Dorohoi. Acţiunea de protest a fost iniţiată de Andreea Fetcu, o mamă îngrijorată de efectele pe care purtarea măştii o are asupra propriilor copii. În demersul său, ea a convins şi alte mămici din Dorohoi să se alăture protestului, care a durat între orele 17.00 – 18.00. Proteste asemănătoare au loc zilnic, în multe municipii din ţară, scrie Realitatea Dorohoiană.

“Vrem zâmbete nu măşti”, “Vrem să respirăm, nu să ne mascăm”, “Fără mască în şcoli”, sunt doar câteva din mesajele imprimate pe foi, cu care protestatarele au venit în faţa primăriei, copiii la rândul lor având baloane inscripţionate cu “Stop mască” dar şi mici drapele ale României.

Andreea Fetcu, iniţiatoarea protestului şi cea care a depus documentaţiile la primăria Dorohoi, în vederea autorizării acţiunii,  motivează prezenţa în faţa primăriei, sub slolganul “Stop masca în şcoli”:

“Nu suntem de acord cu purtarea măştii, de către copii, în şcoli. Cum au ieşit mamele în multe oraşe din ţară aşa şi noi am ieşit în lupta pentru protejarea copiilor noştri. Vrem să spunem publicului despre impactul negativ pe care îl are purtarea măştilor asupra dezvoltării copiilor noştri, începând de la şase ani şi până la vârsta adolescenţei. Au obligat copiii să poarte mască patru, şase sau opt ore pe zi, cât au ei de stat la şcoală. Copilul meu vreau să beneficieze de o stare de sănătate maximă. Când îi pui copilului masca pe faţă, mai are el sănătate maximă sau dreptul la o dezvoltare normală?”, se întreabă Andreea Fetcu, iniţiatoarea protestului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *