Un medicament foarte căutat revine pe piață. Premierul României: Sunt unii pacienţi care au luat cantităţi mai mari şi din această cauză s-a creat o criză

Premierul Ludovic Orban a susținut miercuri o declarație de presă de la Galați. Primul ministru a vorbit despre un medicament important pentru pacienții din România care nu se găsește în farmacii.

El a vorbit miercuri, de la Galați, despre medicamentul Euthyrox, care încă nu se găsește în farmaciile din România.

Premierul a declarat că va încerca să întroducă în fabricație acest medicament, vital pentru pacienții cu afecțiuni ale tiroidei.

Ludovic Orban a intrat miercuri într-o farmacie să întrebe despre acest medicament. În acest context, jurnaliștii l-au întrebat pe premier de ce a întrebat despre acest medicament.

Drept răspuns, premierul a spus că sunt mulți pacienți care au cumpărat medicamentul în cantitate mare, ceea ce a dus la o criză.

„Sunt unii pacienţi care au luat cantităţi mai mari şi din această cauză s-a creat o criză. Eu îi rog să nu îşi ia chiar în cantităţi atât de mari, să nu facă stocuri, pentru că există un contract care asigură medicamentul pentru necesităţile evaluate în mod medical şi în mod evident vom încerca să îi introducem în fabricaţie în România”, a spus Orban.

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *