Mihaela Huncă, candidatul Pro România la Consiliul Județean vrea ca școlile modernizate și închise să fie transformate în centre sociale de zi pentru copiii defavorizați

Candidatul Pro România la președinția Consiliului Județean, Mihaela Huncă, vrea ca școlile de la sate care au fost modernizate, dar care sunt închise din lipsă de elevi, să fie transformate în centre sociale de zi pentru copiii defavorizați. 

Mihaela Huncă susține că județul Botoșani se numără printre cele mai sărace județe din țară, conform statisticilor, iar peste 30% din copii se află în sărăcie. Deputatul Pro România propune, prin programul său electoral, înființarea de astfel de centre de zi, unde copii săraci să poată lua masa, să învețe și să se joace.

Mergând de la poartă la poartă, am văzut case dărăpănate cu copii . Copii stăteau singuri acasă pentru că părinții erau zilieri, la munca câmpului, ca să aibă un colț de pâine de pe o zi pe alta. Mă întreb, cine are grijă de acești copii? Sunt școli care s-au modernizat și s-au închis din lipsă de elevi, dar sunt modernizate, în timp ce copii stau în case derăpănate și nu au ce să mănce. Să facem centre sociale. Nu-i luăm din familii, dar să fie centre de zi în care ace copii să aibă asigurată masă, spații de joacă, să-și facă temele. Un centru de zi, unde copii să stea acolo în condiții omenești”, a spus Huncă.

Ea mai spune că programul său electoral mai cuprinde și înființarea unui centru de intervenție rapidă pentru victimele violenței domestice, cu spații de cazare, asistență medicală și activitate de consiliere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *