Soluţia inedită propusă de mai mulţi săteni din Botoşani pentru a diferenţia doi candidaţi cu acelaşi nume. „Ce facem, votăm la ghici?”

În pragul alegerilor, localnicii din Avrămeni, o comună din judeţul Botoşani, sunt puşi pe jar. Printre candidaţii cu cele mai mari şanse la funcţia de primar se află două persoane cu acelaşi nume şi prenume. Ambii se numesc Ioan Bucătariu. Unul este primarul în funcţie, candidat al PSD iar celălalt Ioan Bucătariu este candidatul Pro România, scrie Adevarul.

Sătenii din Avrămeni sunt derutaţi în prag de alegeri după ce s-au trezit cu doi candidaţi la Primărie având acelaşi nume: Ioan Bucătariu. Unul este primarul în funcţie, iar celălalt un contracandidat de la Pro România. Mulţi săteni cer ca pe buletinele de vot să apară fotografiile candidaţilor pentru ca persoanele în vârstă să-i diferenţieze.

Dacă la nivel de afişaj electoral lucrurile sunt simple, mai ales că cei doi nu seamănă, pe buletinele de vot lucrurile s-ar putea complica. Adică cei care vor să-l voteze pe Ioan Bucătariu de la PSD ar putea pune ştampila pe celălalt şi viceversa. Tocmai de aceea, mulţi localnici să gândesc la măsuri speciale pentru identificarea candidaţilor.

Aparent diferenţierea s-ar putea face uşor pe buletinul de vot, având în vedere că cei doi aparţin unor partide diferite. Pentru oamenii din Avrămeni lucrurile nu stau chiar atât de simplu. Aceştia spun că mai ales vârstnicii sau cei fără prea multă carte pot confunda uşor candidaţii.


”Aceia cum le-a dat Dumnezeu minte aşa o să voteze. Cine mai are carte diferenţiază, cine nu…..Dumnezeu cu mila.”, spune Marcel Strungaru, un pensionar din Avrămeni. Ba chiar o parte a sătenilor sunt convinşi că există posibilitatea de confuzie, mai ales că bătrânii au probleme de vedere.

”S-ar putea să-i confunde! Dacă tot Bucătariu îi cheamă, pe amândoi! Şi mai sunt aceia care nu văd bine. Uite, nici eu nu zăresc foarte bine. Dar îmi i-au ochelarii şi sper să mă descurc.”, mărturiseşte tanti Veronica, o bătrână trecută de 70 de ani, din Avrămeni.

O altă pensionară este la fel de contrariată înaintea votului.

”Eu nu aud bine, nu văd bine. Nici nu ştiu care-i unu, care-i altu acolo pe buletin. Dacă le văd faţa ştiu ce să fac. Nu ştiu cum fac diferenţa. Văd eu acolo”, mărturiseşte femeia.


Sătenii mai tineri care ştiu să diferenţieze siglele partidelor şi implicit candidaţii spun că ar trebui luate măsuri drastice pentru a nu ieşi confuzie la alegerea candidaţilor.


„Păi ce facem? Votăm la ghici? Sunt bătrâni care nu văd bine, nu disting. Mai sunt din ăştia destui care nu ştiu ce-i cu dânşii, nu recunosc sigla. Pot apărea confuzii”, spune un alt sătean preocupat de alegeri. Tot el vine şi cu soluţia.

Să pună, domnule, poza la candidat pe buletinul de vot! Acolo-i clar, nu mai poate să confunde nimeni”, spune acesta convins.

Situație inedită într-o comună din Botoșani! Doi candidați cu același nume vor să ajungă primar

One thought on “Soluţia inedită propusă de mai mulţi săteni din Botoşani pentru a diferenţia doi candidaţi cu acelaşi nume. „Ce facem, votăm la ghici?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com