FOTO! Doi profesori din Botoșani, soț și soție, au lansat cartea ”Activități de învățare în familie” pe timp de pademie

Duminica, 21 Septembrie, la Casa de Cultura Cotusca, profesorii Otiliea și Marinică Sandu au lansat un volum de carte, intitulat ” Activități de învățare în familie”-Sugestii teoretice şi practice.

Cartea prezintă sugestii de activități practice, creative, ludice și sportive pe perioadă de pandemie, atât pentru elevi, cât și pentru părinți, și oferă alternative de relaționare în familie și de petrecere a timpului liber.

Lucrarea este structurată în două părți complementare: una general-teoretică și una concret-experimentală. Partea teoretică este alcătuită din 20 de capitole care, prin conținutul lor, se întregesc reciproc, menţionând câteva modalităţi de comunicare şi înţelegere profundă a comportamentelor şi nevoilor elevilor, în contextul învăţării intergereraţionale în familie.
Pentru a evita stările emoțional-conflictuale, încercăm să înțelegem particularitățile personalității fiecăruia. Astfel, partea experimentală cuprinde capitole, cu recomandări de organizare a unor activităţi practice, creative, ludice și sportive şi cu argumente atât pentru elevi, cât şi pentru părinţi. În această perioadă, care presupune ”distanțare socială”, prin petrecerea majorității timpului cu copiii noștri, avem posibilitatea să le înțelegem mai bine nevoile și comportamentele. Așadar, în acest nou context, pot exista oportunități de dezvolare a unor competențe și abilități cognitive, reglatorii (voință, curiozitate, rezolvare de probleme, reglare emoțională), motrice și de autonomie personală.”, a declarat Otiliea Sandu, autorul cărții.
La eveniment au participat oameni de cultura, cadre didactice, elevi., respectându-se regulile de prevenire a infectiei cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com