O femeie trebuie să plătească 3.000 de lei pentru că și-a abandonat motanul pe un câmp

Pentru prima dată în 16 ani, poliţiştii au aplicat amenda maximă prevăzută de lege pentru abandonul unui animal. 3.000 de lei este suma pe care trebuie să o plătească o femeie din Suceava care şi-a părăsit motanul pe un câmp. O tânără cu prezenţă de spirit a dat-o în vileag, după ce i-a fotografiat numărul de înmatriculare al maşinii. Pisica a fost salvată şi îşi caută acum o nouă familie, scrie Observatornews.ro.

În urmă cu mai bine de o lună, fosta lui stăpână a decis să-l abandoneze, aşa că l-a aruncat pe un câmp de lângă comuna Buneşti, din judeţul Suceava. Scena a fost văzută de o femeie care trecea întâmplător prin zonă.

Dana Bujorean, martoră la abandon: În faţa noastră a apărut doamna cu maşina oprită, s-a dat jos din maşină, avea sacul în mână şi am văzut-o cum a aruncat din sac pisoiul. Şi am coborât din maşină şi am întrebat, doamnă, ce faceţi, unde-l lăsaţi aici şi ea a zis “aaa păi e doar un pisoi”.

Fără nicio urmă de regret, femeia s-a urcat apoi în maşină şi a demarat în trombă. Doar că martora la abandon a avut prezenţa de spirit să facă o poză numărului de înmatriculare al maşinii. Iar cu sprijinul unei asociaţii pentru animale, Dana Bujorean a depus plângere la poliţie. O lună mai târziu, femeia care şi-a abandonat motanul a fost amendată cu trei mii de lei.

Roxana Ciornei, reprezentantă Casa lui Patrocle: Este o premieră naţională faptul că s-a aplicat sancţiunea maximă prevăzută de lege.

Ionuţ Epureanu, poliţist: Animalele nu pot să se exprime, să fie audiate, doamna a recunoscut comiterea faptei.

Pentru Lucky este un final fericit. Motanul aşteaptă acum să-şi cunoască noua familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com