USR PLUS: Avem nevoie de o regenerare a clasei politice de pe plan local. Vlad Romaniuc, candidat la Primăria Flămânzi

USR PLUS: Avem nevoie de o regenerare a clasei politice de pe plan local

Numele meu este Vlad Romaniuc, am 36 de ani şi sunt absolvent al ‘’Univestităţii Al. I. Cuza’’ din Iaşi, respectiv al Facultăţii de Geografie şi Geologie, inginer diplomat în domeniul Geologie, specializarea Geochimie. În perioada septembrie 2012 – mai 2013 am activat pe teritorul României  în cadrul companiei “Geolog International’’, unde am ocupat poziţia cu denumirea de “Logging geologist”. După o experienţă nouă şi  antrenantă petrecută în cadrul companiei sus menţionate, unde mi-am întalnit mare parte dintre foştii colegi de studii, am primit o provocare la care am răspuns, aceea de a mă alătura companiei “Baker Hughes”, loc în care activez şi înprezent, unde ocup poziţia de “Logging specialist”. În  cadrul acestei companii îmi desfăşor activitatea pe teritoriul Regatului Unit, offshore – Marea Nordului, loc în care mi-am dezvoltat capacitatea de muncă  în echipă, unde am constatat faptul că diferenţele de opinie sunt constructive, iar comunicarea şi profesionalismul sunt elemente necesare care duc la bun sfârşit un obiectiv bine stabilit.

În calitate de preşedinte de filială, am propus o inţiativă denumită “Primar pentru o zi”, prin care dorim să ascultăm vocea cetăţenilor, contribuind astfel la o centralizare a nevoilor de pe plan local şi implicit setarea unor obiective realizabile în viitorul apropiat. Candidez pentru funcția de Primar al orașului Flămânzi, deoarece consider faptul că în acest moment avem nevoie de o regenerare a clasei politice de pe plan local, lucru care se poate realiza doar prin implicarea activă a tinerilor şi cetățenilor care îşi doresc eficientizarea resurselor administrative din oraşul Flămânzi.

În calitate de viitor Primar al orașului Flămânzi unul dintre obiectivele mele principale este acela de a crea condițiile necesare pentru atragerea unor noi investitori pe plan local. Un primar trebuie să înțeleagă faptul că, indiferent cât asfalt și beton toarnă o primărie, fără un sector privat puternic si activ, nu va avea dezvoltare. Pentru o bună informare a comunității din care facem parte, îmi doresc ca transmiterea live a sedintelor de Consiliul Local sa devină un act de normalitate, încercând astfel o responsabilizare a celorlalți consilieri locali membri ai diferitelor formațiuni politice.

Întărirea sectorului educațional este de o importață primordială, deoarece îmi doresc o comunitate puternică, iar fundamentul unei comunități puternice este educația. Pentru un primar, investițiile în infrastructura educațională și implicarea în asigurarea unui management eficient al școlilor trebuie să fie una dintre cele mai mari priorități. Din punctul meu de vedere, cu cât un sistem educațional este mai performant, cu atât acești oameni vor fi mai implicați în viitorul localității lor. Fiind un militant al ocrotirii mediului înconjurător dar şi al curăţeniei stradale, pe principiul -imaginea orașului este cartea de vizită a primarului, îmi propun repunerea în funcţiune a Staţiei de Sortare a Deşeurilor de pe plan local, acţiune deja în curs de desfăşurare prin semnarea unei petiţii pe această temă, deoarece îmi doresc statutul de oraș verde pentru orașul Flămanzi. Suplimentarea debitului higrologic în orașul Flămânzi este de o importanță vitală pe plan local, dacă o administație locală nu poate asigura un minim acces la civilizație, si anume apa, înseamnă că și-a demonstrat lipsa de viziune.

Vlad Romaniuc, candidat din partea USR PLUS la Primăria Flămânzi

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *