Un botoșănean a spart două biserici, iar cu banii i-a făcut cinste unui prieten la bar. Cum a fost pedepsit

Un tânăr de 26 de ani, din comuna Vorona, a spart două biserici din localitate, iar cu banii i-a făcut cinste unui prieten la un bar din Tudora. Costel Hirghiligiu a fost condamnat, pe 16 septembrie, de Curtea de Apel Suceava, la trei ani, cinci luni și zece zile de închisoare cu executare. Magistrații au ținut cont că acesta este recidivist. Decizia este definitivă.

Furturile au avut loc în vara anului 2017. Inițial, acesta a spart biserica din Joldești, de unde a furat cutia milei în care erau 150 de lei. Apoi, acesta a spart și biserica din satul Poiana, de unde a furat tot cutia milei, cu 350 de lei. Cu banii de un leu și cinci lei, acesta și-a luat un amic și au mers la un bar din comuna Tudora.

Tânărul a fost identificat de polițiști, iar în fața oamenilor legii, botoșăneanul și-a recunoscut fapta.Acum, și-a primit pedeapsa.

[…] admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani împotriva sentinţei penale nr.870 din data de 27.06.2019 pronunţată de Judecătoria Botoşani […]. Desfiinţează în parte sentinţa penală mai sus-menţionată şi în rejudecare: Înlătură din sentinţă dispoziţiile de condamnare a inculpatului Hirghiligiu Costel, […] condamnă pe inculpatul Hirghiligiu Costel pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat,[…] la pedeapsa de 1 (un) an închisoare. […] revocă suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 2 (doi) ani, 5 (cinci) luni şi 10 (zece) zile închisoare aplicată inculpatului Hirghiligiu Costel prin sentinţa penală nr. 554 din 26.04.2017 a Judecătoriei Botoşani, definitivă prin neapelare la data de 16.05.2017. […] adaugă pedeapsa aplicată prin prezenta decizie penală la pedeapsa de 2 (doi) ani, 5 (cinci) luni şi 10 (zece) zile închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 554 din 26.04.2017 a Judecătoriei Botoşani, inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani, 5 (cinci) luni şi 10 (zece) zile închisoare, în regim de detenţie.[…] deduce din pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a şi b Cod penal în cuantum de 3 (trei) ani, aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr. 554 din 26.04.2017 a Judecătoriei Botoşani, durata executată de la data de 16.05.2017 la data de 07.01.2020 şi dispune ca inculpatul să execute diferenţa alături de pedeapsa principală rezultantă aplicată prin prezenta decizie, […]”, se arată în decizia instanței.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *