Focar de COVID 19 într-un centru social din Botoșani. Cinci beneficiari și un angajat, depistați pozitiv

Încă un centru social din județul Botoșani a fost lovit de COVID 19. După ce au fost cazuri de coronavirus la căminul de bătrâni din Leorda și Centrul de plasament din Trușești, acum au apărut cazuri și la Centrul de îngrijire și asistență pentru persoanele adulte cu dizabilități Dersca.

În centru sunt 26 beneficiari și 24 salariați, iar cinci dintre asistați și un angajat au fost depistați cu noul virus și urmează să fie internați.

Avem cinci cazuri de beneficiari identificați cu COVID și un coleg din centru. Din ancheta epidemiologică, din discuțiile și cu reprezentanții DSP, sursa infectării ar fi colegul nostru din Dersca. Salariații sunt instruiți cu privire la obligativitatea respectării măsurilor de prevenire și combatere a coronavirului. S-au luat măsuri suplimentare de dezinfecție în centru. Încăperile în care au fost cazați cei cinci beneficiari sunt închise 24 ore și dezinfectate”, a declarat Dan Șlincu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *