Peste 1.500 de posturi scoase la concurs în sistemul penitenciar

osani, stiri, stiri din botosani,Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare a anunţat, miercuri seară, că 1.527 de posturi se scot la concurs în sistem. Și asta după ce, miercuri, preşedintele României a promulgat prin decret Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, act normativ prin care posturile vacanţe din Poliţia Penitenciară sunt deblocate.

„Este adevărat că la acet moment avem aproximativ 4.500 de posturi vacate în sistemul penitenciar, însă dintre acestea doar pentru 1.527 avem finanţare”, a transmis Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare, printr-un comunicat de presă.

Pentru posturi de execuţie sunt 1.398 de posturi, pentru posturi de conducere 25, respectiv pentru trecerea agenţilor în corpul ofiţerilor – „sesiune unică anuală” 129.

ANP a tăiat cam 25% din propunerile făcute de unităţi întrucât se depăşea anvelopa bugetară disponibilă. Urmează publicarea în Monitorul Oficial a legii care deschide calea concursurilor şi imediat după aceasta se vor publică anunţurile de concurs. Până la acel moment sperăm să avem finalizată sesiunea de schimbări. Sesiunea de mutări care urmează, nu va încurca primele etape ale procedurilor de concurs. Aşa cum am anunţat din timp, vom avea un ultim trimestru al celebrului an 2020, fulminant. Sperăm să putem fizic să ducem la sfârşit provocarea, astfel încât la final să reuşim să depăşim pragul de 13.500 posturi ocupate în Poliţia Penitenciară”, spun sindicaliştii.

Aceştia anunţă că în scurt timp vor fi disponibile informaţii despre posturile care se scot la concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *