Terenurile de sport ale școlilor din municipiul Botoșani ar putea fi deschise doar pentru elevi. Contractele de închiriere vor fi reziliate

Elevii din municipiul Botoșani ar putea face sport pe terenurile școlilor. Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a depus un  regulament de reglementare a accesului liber al alevilor în curțile și pe terenurile de sport din unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Botoșani. 

Potrivit acestuia, elevii vor putea să practice sportul gratuit în curțile școlilor din Botoșani, după orele de curs, în fiecare zi de luni până vineri, până la orele 20, în zilele de sâmbătă și duminică, precum și în perioada vacanțelor școlare între orele 12 și 20.00.

De asemenea, elevii care sunt sub vârsta sub 10 ani trebuie să fie însoțiți obligatoriu de către părinți pentru supraveghere. Regulamentul mai prevede că elevii care utilizează curțile răspund prin reprezentanții legali pentru eventualele pagube și că aparținătorul minorului, care a solicitat prezența în vederea supravegherii, nu are dreptul de a participa sau interveni în desfășurarea activităților sportive. Elevul va trebui să aibă asupra sa carnetul de elev, să păstreze curățenia. Este interzis fumatul, comportamentul necivilizat și violemt, este interzisă orice activitate care nu se încadrează în categoria activităților sportive în aer liber. De asemene, echipamentul sportiv este obligatoriu.

Am depus acest regulament pentru că doresc încurajarea practicării sportului, pentru că în acest moment curțile școlilor sunt închiriate către privați. Aceștia au făcut o serie de amenajări pentru a realiza profit. Se încasează taxe,  iar tinerii nu pot practica decât contracost sportul. Aceste terenuri se află în domeniu public al primăriei, dar în administrarea unităților de învățământ. Intenționez să deschid terenurile de sport doar pentru copii și să reziliem contractele cu terții, care încasează taxe astăzi”, a spus Cosmin Andrei.

Regulamentul va fi în dezbatere publică, după care va fi spus spre aprobare în ședința de Consiliu Local.

One thought on “Terenurile de sport ale școlilor din municipiul Botoșani ar putea fi deschise doar pentru elevi. Contractele de închiriere vor fi reziliate

  1. Buna initiativa,locuiesc langa un astfel de teren si stiu ce inseamna „administrarea privata” a acestor terenuri,nimeni nu supravegheaza,galagie si injuraturi pana la 23:00,mai nou au modificat programul pana la 23:30,nu stiu cu aprobarea cui si dupa care reguli,reguli care oricum nu se respecta.Anul trecut aveau program trei zile pe saptamana de la 19:00 la 23:00,binenteles ca alea trei zile erau in fiecare zi,cine poate verifica astfel de program?Gestionarea acestor terenuri de catre privati a creat probleme,cei din locuintele invecinate avem nevoie si de odihna,nu mai spun cum e sa-ti cresti copiii cu injuraturile care-ti intra pe geam,culmea,din curtea scolii. Acum avem si pandemie dar nu e nici o problema,aceeasi activitate pe teren pana la 23:30 apoi a doua zi elevii la ore de sport.Ce-i drept si autoritatile de control au o mare „durere la basca”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *