FC Botoșani joacă, joi, cu Shkendija, în Europa League. Croitoru: „Suntem favoriți doar pe hârtie/ Se joacă cu calificarea pe masă”

FC Botoșani joacă, joi, 17 septembrie, de la ora 18.45, cu macedonenii de la Shkendija în Europa League. Antrenorul FC Botoșani, Marius Croitoru, a studiat în detaliu performanțele și evoluția echipei adverse și spune că macedonenii vor juca până la ultima minge, vor fi determinați, iar jucătorii săi trebuie să se ridice la nivelul lor de dăruire.

„Nu va fi ușor. Acesta este un lucru cert, dar suntem în fața unui moment bun, a unui moment istoric pentru clubul nostru și atunci cu siguranță jucătorii se vor ridica la acest nivel. Îmi doresc tare mult ca la ora jocului de joi jucătorii să fie în cea mai bună forță mental, că fizic nu avem nicio problemă. Nu aș vrea să repetăm ceea ce s-a întâmplat a doua repriză la Dinamo și sunt sigur că dacă vom face acest lucru avem șanse mari să ne calificăm”, spune Croitoru.

Antrenorul spune că FC Botoșani este favorită pe hârtie, dar cei din Macedonia au performanțe remarcabile în ultimii ani.

Trebuie să fim realiști: suntem considerați favoriți numai din simplul fapt că suntem din România, iar ei din Macedonia, pentru că dacă stăm bine și punem în balanță ceea ce au realizat ei în ultimii ani, din punct de vedere al performanțelor, mă refer aici campioni în ultimii trei ani sau patru ani de zile, din 2013 nu au căzut de pe podium, sunt echipa care a ajuns în playoff -ul cupelor europene, cel puțin în ultimii șase ani de zile sunt o prezență constantă în Cupele Europene, ceea ce pentru noi nu putem să ne lăudăm cu astfel de performanțe. Doar din punctul acesta de vedere suntem favoriți: pe hârtie, dar consider că Botoșaniul e o echipă bună în momentul acesta”, spune antrenorul botoșănean.

Croitoru spune că „se joacă cu calificarea pe masă”. Pentru meciul de joi trebuie să ia în calcul absolut orice, astfel încât jucătorii săi sunt pregătiți inclusiv pentru penalty-uri.

„E greu să spun că mă duc să atac pentru că este un singur meci și atunci trebuie să îmi fac calculele pentru calificare. Dacă erau două meciuri, da, puteam spune că mergem acasă să câștigăm după care pregăteam o strategie în două meciuri, dar așa te poți califica și în minutul 120, dar și la penalty-uri și atunci trebuie să iau în calcul absolut orice”, spune antrenorul.

 

One thought on “FC Botoșani joacă, joi, cu Shkendija, în Europa League. Croitoru: „Suntem favoriți doar pe hârtie/ Se joacă cu calificarea pe masă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *