Medic prins beat criță la volan. Le-a spus polițiștilor rutieri că a băut un litru de vin cu un prieten

Un medic veterinar din Iași a fost prins beat la volan. Polițiștii rutieri au deschis pe numele său un dosar penal, iar recent acesta a fost condamnat. Medicul le-a spus polițiștilor că a petrecut cu un prieten în Copou, iar mai apoi s-a urcat la volan.

Recent, acesta a fost condamnat. Astfel, Judecătoria Iași l-a condamnat pe Codrin Andrei Balan (26 de ani), medic veterinar, la pedeapsa amenzii de 6.000 de lei, calculată prin înmulțirea unui număr de 200 de zile-amendă, cu suma de 30 de lei, corespunzătoare unei zile-amendă, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Procesul medicului veterinar a început pe 11 octombrie 2019. Prin rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, acesta a fost trimis în judecată.

„Pe data 14 mai 2018, la ora 02:35, inculpatul a condus autoturismul marca Dacia Logan cu o îmbibație alcoolică de 1,15 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,05g/l alcool pur în sânge la a doua probă. Întrucât acesta prezenta halenă alcoolică, a fost supus testării alcoolscopice, rezultând o concentrație alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, sens în care, organele de poliție l-au dus pe inculpat la Spitalul Clinic de Urgențe «Sf. Spiridon» Iași, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei”, au precizat anchetatorii.

„În noaptea de 13 spre 14.05.2018, am fost în vizită la un prieten în cartierul Copou, iar în intervalul 00:15-01:00, am consumat un litru de vin. După ce am consumat băuturi alcoolice, am urcat la volanul autoturismului marca Dacia Logan și am plecat spre casă. Când am efectuat un viraj la dreapta, am fost oprit de un echipaj al Poliției Rutiere, care mi-a solicitat actele, apoi m-a supus testării alcoolscopice. Întrucât concentrația alcoolică a fost mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, am fost condus la Spitalul de Urgențe «Sf. Spiridon», unde mi-au fost recoltate două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat medicul veterinar.

Sursa:bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *