Revoltător! Întrebat unde este WC-ul nou promis elevilor unei școli generale din Botoşani, viceprimarul răspunde „în avion”

Foto: antena 3

Copiii dintr-o şcoală din Botoşani vor folosi şi anul acesta o toaletă care se poate prăbuşi oricând peste ei. De ani de zile, localnicii sunt duşi cu vorba de primar şi de viceprimar că toaleta va fi modernizată. În toată această poveste absurdă, există copii care vin la şcoală să îşi implinească visele.

De peste treizeci de ani, elevii şcolii din Dimăcheni, judeţul Botoşani, merg la o toaletă insalubră, unde au toate şansele să se îmbolnăvească. Nici fosa septică nu este acoperită, lucru care îi pune în pericol pe copii. Actualul primar promite că va construi o toaletă nouă elevilor, dar aceştia nu au vazut-o nici la începutul acestui an şcolar. Acum două săptămâni primarul şi viceprimarul localităţii Dimacheni, din judeţul Botoşani, au promis într-un reportaj difuzat la Antena 3, că vor rezolva problema toaletei mizere din curtea şcolii.

Pentru toaleta primăriei s-au găsit bani, pentru copii, nu

„Incep luna viitoare toaleta nouă, s-a luat avizul. Este avizul si incepe. Daca nu, aduc un container cu toate utilitatile.”, a spus primarul Ştefan Cojocariu. Întrebat dacă are curaj să intre în toaletă, primarul a spus simplu că NU!

Astăzi, la începutul anului şcolar, echipa Antena 3 a vrut să vadă dacă primarul şi viceprimarul din Dămăcheni s-au ţinut de cuvânt. Din păcate pentru elevi, WC-ul este acelaşi, e doar puţin spoit cu var şi îmbunătăţit cu un bidon improvizat la care se pot spăla elevii pe mâini. Am vrut să obţinem o explicaţie de la viceprimar, dar acesta a devenit agresiv cu echipa Antena 3.

Intrebat unde este toaleta pe care a promis-o, viceprimarul a răspuns nervos… „în avion. Am promis, este…când o sa vie avioanele..” În toata această poveste absurdă, există copii care vin la şcoală să îşi implinească visele.

Alexandra este clasa 0, este prima ei zi de şcoală şi are deja un scop măreţ, „…am venit să învăt carte, vreau să mă fac pompier, să salvez câinii” .Părinţii copiilor s-au resemnat în privinţa toaletei din curte, aceeaşi de pe vremea de când ei erau elevi.

Sursa: antena3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *