Posturi insuficiente în învățământ. Profesor: 1000 de norme trebuie doar la Botoșani

Deputatul Pro România, profesorul Mihaela Huncă, susține că numărul de posturi suplimentate în învățământ de către Ministerul Educației este insuficient.

Huncă spune că numai în județul Botoșani sunt necesare 1000 de norme, ori numărul de norme suplimentat la nivelul întregii țări se ridică la 500.

1000 de norme trebuie doar la Botoșani. Oare vin toate la Botoșani? Știu că și celelalte județe au nevoie, în condițiile în care se redimesionează clasele, în condițiile în care avem nevoie de mai mult personal nedidactic, pentru că e nevoie de igienizare, de curățenie, care se face mult mai des față de anul școlar trecut”, a precizat MIhaela Huncă.

Deputatul botoșănean consideră că implicarea Ministerului Educației ar trebui să fie mult mai mare. 

În prima zi de școală, în județul Botoșani toate catedrele din învățământul primar și preșcolar au fost acoperite, probleme fiind în gimnaziu și liceu.

A rămas ca în fiecare an anumite ore, două-trei-patru ore răzlețe la nivelul școlii. Dacă nu reușim să găsim, se vor da la plata cu ora profesorilor care sunt titulari în școala respectivă”, a declarat Gabriel Hârtie, inspectorul general al IȘJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *