Cosmin Andrei: „Solicit primarului să asigure testarea gratuită și prioritară pentru elevii și cadrele didactice din Botoșani”

Viceprimarul Cosmin Andrei a făcut, luni, un nou apel public către primarul Cătălin Flutur ca să introducă testarea prioritară a elevilor și cadrelor didactice din Botoșani pentru a asigura continuitatea actului de învățământ în toate școlile din municipiu. Viceprimarul consideră că testarea elevilor și profesorilor dintr-o școală  în care a apărut unul sau mai multe cazuri pozitive ar permite izolarea purtătorilor de virus și revenirea imediată la cursuri a celor cu test negativ.

Îi cer domnului primar să iasă din logica politică și electorală și să facă ceva concret pentru elevii și profesorii din Botoșani. Guvernul PNL a eșuat în organizarea acestui an școlar. Este aberant să bagi în carantină o clasă sau o școală întreagă dacă apar câteva cazuri pozitive, așa cum a decis Guvernul domnului Flutur. Testarea prioritară a elevilor și profesorilor din unitățile unde apar astfel de cazuri, ar permite ca cei cu rezultate negative să revină rapid la școală. În plus, putem preveni apariția unor focare în școlile botoșănene, ceea ce ar priva de învățământ foarte mulți elevi”, a declarat viceprimarul, care a arătat că un astfel de model a fost implementat cu succes în Capitală de primarul general Gabriela Firea.

Cosmin Andrei consideră că testarea prioritară a elevilor și profesorilor ar fi mai ieftină și mai eficientă decât procedura actuală stabilită de Guvernul PNL.

Un test costă mai puțin decât decontarea salariului pe două săptămâni pentru părinții care rămân acasă să supravegheze copiii intrați în carantină, pentru că au fost contacți ai unui caz pozitiv”, a explicat viceprimarul.

Până în prezent, Guvernul PNL nu a distribuit tabletele promise către elevii care provin din familii cu venituri reduse și nici nu a asigurat măștile de protecție cadrelor didactice și personalului auxiliar, deși, potrivit Codului Muncii, Ministerul Educației, în calitate de angajator, avea obligația să asigure sănătatea salariaților săi.

PSD a cerut și cere în continuare, insistent, guvernului Orban să testeze gratuit toate cadrele din învățământ.

Material comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *