Datorii imense lăsate moștenire Consiliului Județean Botoșani. Bogdan Dăscălescu: Este inadmisibil să pierdem bani din banii noștri pe niște orgolii

Situația financiară îngrijorătoare prin care trece compania de apă aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, după sentința nefavorabilă dată de Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, a atras atenția candidatului ALDE la șefia județului, Bogdan Dăscălescu.

 În opinia sa, despăgubirile pe care SC Nova ApaServ SA va trebui să le plătească în urma litigiului cu o societate comercială din Botoșani, vor afecta în mod direct bugetul Consiliul Județean Botoșani și vor constitui o povară pentru oricine va ajunge la conducerea județului.

 “Sentința dată de magistraţii CCIR era predictibilă, însă conducerea Consiliului Județean și operatorul de apă, în loc să se preocupe de găsirea unor soluții pentru rezolvarea acestei probleme, au sperat că inevitabilul nu se va produce. Declarațiile șefilor celor două instituții cu privire la suma de plată pe care SC Nova ApaServ trebuie să o plătească în urma procesului, sunt ambigue și nu au niciun element care să confere siguranța continuării activității de către furnizorul de apă. Este inadmisibil ca un președinte de CJ să transfere întreaga responsabilitate a eșecurilor sale, pe umerii viitorului șef al județului. Subliniez că pe lângă despăgubirile stabilite de instanță în cuantum de 7,5 milioane de lei, fiecare zi de întârziere a efectuării plății atrage după sine dobânzi penalizatoare care se vor adăuga cheltuielilor de judecată și celor privind executarea silită, tot în sarcina SC Nova ApaServ. Situația este gravă, iar afirmațiile managerului de apă privind negocierea termenului de plată cu avocații societății câștigătoare sunt nerealiste și dovedesc atât modul defectuos de abordare a acestei probleme grave, cât și încercarea de minimizare a efectelor create de litigiu”, a declarat Bogdan Dăscălescu.

Candidatul ALDE atrage atenția asupra faptului că situația de la SC Nova ApaServ nu este singura cu impact asupra finanțelor Consiliului Județean. O sumă aproximativ egală va trebui să fie plătită din conturile CJ în urma procesului pierdut de Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri cu firma de construcții care a efectuat lucrările pe drumul DJ 282B între localitățile Prăjeni și Plugari.

”Viitorul președinte al Consiliului Județean va primi o grea moștenire de la actuala administrație județeană și va fi o adevărată provocare să gestioneze resursele financiare și așa limitate, de care dispune instituția“, a mai spus reprezentantul ALDE, Bogdan Dăscălescu.

”Este inadmisibil ca ura dintre partidele mari, orgoliile fără margini ale unor oameni care fac politică mai presus de administrație, dorința de a-și promova propriile ambiții cauționate de cine știe ce avantaje imediate, toate acestea să ne ducă în situația de a pierde procese pentru proiecte începute de fostele administrații, care nu au fost continuate de actuala administrație și pentru care trebuie să plătim sume uriașe de bani, bani din banii noștri”, a încheiat Bogdan Dăscălescu.

Material realizat la comanda Partidului Alianța Liberalilor și Democraților Botoșani

One thought on “Datorii imense lăsate moștenire Consiliului Județean Botoșani. Bogdan Dăscălescu: Este inadmisibil să pierdem bani din banii noștri pe niște orgolii

  1. Bogdane dragă, degeaba ți-ai pus poza lângă acest comunicat pentru că onor conținutul reprezintă simple gogoși politice.De fapt, tu trebuia să prezinți botoșănenilor cauza sau cauzele care au condus la deschiderea celor două procese de către partenerii comerciali
    In primul rând, trebuia să arăți cine sunt vinovații de la SC NOVA APA SERV în perioada când, de fapt, s-au produs evenimentele ( cheltuieli nelegale, nerespectarea clauzelor contractuale, etc). Se vede treaba că nu te pricepi la administrație chiar deloc și manifesti slăbiciuni serioase la capitolul ,, cunoștințe economice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *