Mesajul sfâșietor al unei mămici din Botoșani, la început de an școlar. „Este prima dată când nu simt emoție…”

Foto: Printesa Urbana

O mămică din Botoșani a transmis un mesaj sfâșietor la început de an școlar. Aceasta se arată revoltată de situația în care se află elevii din cauza măsurilor impuse de pandemie.

Scoala era singurul loc unde puteam sa o las pe Maria fara sa simt frica! De astazi nu mai este asa! Este prima data când nu simt emotie…Le-au furat un sfert din anul școlar trecut, i-au incuiat in case, i-au pironit in fata calculatorului iar de astăzi si bucuria revederii.Inchisi in borcane,cu masca pe fata, fără pauză, fără să audă ce spune profesorul de la catedră într-o clasa in care si cu geamul deschis caldura si mirosul celor 26 elevi era greu de suportat sper ca acesti copii sa ne predea lectia iubirii si a iertării din nou! Nu știu când aceste minti strălucite se vor opri din fabricat idei de doi lei, nici cand vor considera ca au bani suficienți dar sper ca ceva răsunător sa se întâmple”, a scris Carmen A. pe Facebook.

Mesajul acesteia a ajuns la mai multe mămici care au rezonat cu opinia ei.

Am plâns pe strada vazand copii frumosi, inocenți, „îmbotnitati”. Mi se pare ca am luat o razna cu toții acceptând ca cei care i iubim ca ,,lumina ochilor nostrii” sa i facem părtași neputinței moarte!!!Am simtit cea mai mare trădare din partea noastra,a tuturor!!!”, spune o altă mămică.

Anul școlar 2020-2021 începe pentru 61.500 de copii din județul Botoșani în condiții speciale, având în vedere pandemia de coronavirus. Din cele 131 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, 105 vor face cursuri pe scenariul verde, adică prezență fizică la școală în fiecare zi, în timp ce 26 unităţi vor aplica  scenariul galben, respectiv sistem simultan, jumătate prezenţă în clasă, jumătate online.

Elevii vor intra, de luni, eșaloat în clase, la intervale orare stabilite în funcţie de zone sau de clădiri. Ei au fost informați, de asemenea, să vină cu mâncare de acasă și să nu împrumute nimic între ei. 

La apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire de COVID-19 într-o clasă din unitatea de învăţământ – se suspendă cursurile şcolare ale clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care într-o sală de clasă îşi desfăşoară cursurile şcolare 2 clase (dimineaţa, respectiv după-amiaza), se vor suspenda cursurile doar pentru clasa în care a fost confirmat cazul COVID-19. La apariţia a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite, se suspendă cursurile şcolare ale unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile, de la data la care a debutat ultimul caz„, se arată în ghidul metodologic elaborat de către Ministerul Educației..

 Tot în contextul pandemiei, festivitățile școlare au fost interzise.

Inspectorul general al IȘJ, Gabriel Hârtie, la deschiderea anului școlar: Succes în noul an școlar tuturor și nu uitați că sufletul și mintea nu vor purta niciodată mască!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *