Începe școala în pandemie! 20% dintre școlile din Botoșani vor face cursuri în sistem hibrid, festivitățile de deschidere sunt interzise

clasa fara elevi la BotosaniAnul școlar 2020-2021 începe pentru 61.500 de copii din județul Botoșani în condiții speciale, având în vedere pandemia de coronavirus. Din cele 131 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, 105 vor face cursuri pe scenariul verde, adică prezență fizică la școală în fiecare zi, în timp ce 26 unităţi vor aplica  scenariul galben, respectiv sistem simultan, jumătate prezenţă în clasă, jumătate online.

Elevii vor intra, de luni, eșaloat în clase, la intervale orare stabilite în funcţie de zone sau de clădiri. Ei au fost informați, de asemenea, să vină cu mâncare de acasă și să nu împrumute nimic între ei. 

La apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire de COVID-19 într-o clasă din unitatea de învăţământ – se suspendă cursurile şcolare ale clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care într-o sală de clasă îşi desfăşoară cursurile şcolare 2 clase (dimineaţa, respectiv după-amiaza), se vor suspenda cursurile doar pentru clasa în care a fost confirmat cazul COVID-19. La apariţia a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite, se suspendă cursurile şcolare ale unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile, de la data la care a debutat ultimul caz„, se arată în ghidul metodologic elaborat de către Ministerul Educației..

 Tot în contextul pandemiei, festivitățile școlare au fost interzise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *