FOTO Zeci de credincioși participă, astăzi, alături de ÎPS Teofan, la sfințirea Ansamblului parohial de la Bucecea

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan sfințește duminică, 13 septembrie, un important ansamblu parohial din Botoșani, la Bucecea. Este ziua de naștere a celui care a inițiat în urmă cu treizeci de ani construcția bisericii, iar în 2018 a trecut la cele veșnice: Pr. Vasile Cojocariu, profesor al Seminarului Teologic din Dorohoi.
La sfințirea Ansamblului parohial „Sfântul Ioan Botezătorul” de la Bucecea, participă zeci de credincioși.

Acest moment de o încărcătură duhovnicească, vine într-o perioadă care pentru mulți dintre noi a reprezentat o încercare, drept o întărire a credinței și nădejdii, o dovadă a unității și a lucrării lui Dumnezeu prin oameni. Toate lucrările săvârșite pentru înzestrarea Ansamblului Parohial au fost realizate cu ajutorul enoriașilor și binefăcătorilor, spre slava lui Dumnezeu, astfel realizându-se o legătură între cer și pământ, între timp și veșnicie, căci toate acestea vor dăinui întru eternitate. Osteneala noastră vine ca o împodobire a strădaniei și jertfelniciei înaintașilor, preoți slujitori și enoriași, ce în decursul deceniilor au clădit o temelie solidă, nu doar prin materialitatea acesteia, ci în mod spiritual prin dăruirea și credința ce a legat atâtea suflete întru Hristos” declară preotul paroh Ioan Emanuil Cojocariu.

2 thoughts on “FOTO Zeci de credincioși participă, astăzi, alături de ÎPS Teofan, la sfințirea Ansamblului parohial de la Bucecea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *