Un viceprimar propune ca elevii care învață în școli fără săli de sport să facă orele la Sala Polivalentă ”Elisabeta Lipa”

Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, propune ca elevii să facă orele de sport la Sala Polivalentă ”Elisabeta Lipa”. Este vorba de elevii care învață în școli fără săli de sport, iar accesul să fie gratuit.

Cosmin Andrei a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local în acest sens. El motivează că elevii trebuie încurajați să facă sport.

Ținând cont că municipiul Botoșani este deficitar în ceea ce privește sălile de sport, am depus un proiect de hotărâre privind modifcarea regulamentului de funcționare a Sălii polivalente ”Elisabeta Lipă”. Elevii care urmează cursurile școlare din cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat și care nu dispun de săli de sport, să aibă acces gratuit pentru utilizarea spațiilor serviciilor destinate activităților sportive de la Sala Polivalentă, însoțite de un cadru didactic. Cu alte cuvinte, să facă ora de sport la Sala polivalentă gratuit . Din păcate, sunt multe școli care nu au săli de sport, nu sunt funcționale sau nu au deloc”, a menționat viceprimarul, care a adăugat că activitățile se vor desfășura în baza unor programări.

Regulamentul va fi dat spre consultare publică, după care va intra spre aprobare în Consiliul Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *