Medic de la UPU Botoșani: Nu vreau să fiu alarmist, dar prevăd o creștere la aproximativ 2500 – 3000 de cazuri în următoarele 10 zile

Medicul botoșănean Alin Autodoroae, de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Botoșani, trage un semnal de alarmă înainte de începerea școlii. Doctorul susține că prevede o creștere substanțială a cazurilor de coronavirus o dată cu intrarea elevilor la cursuri.

96,4 din scoli sunt pregatite sa inceapa anul scolar.. Asta zice d-na miministra. Eu nu sunt asa optimist.. Eu intreb cat vor ramane deschise aceste scoli? Cum vor gestiona autoritatile evidenta crestere a cazurilor dupa 14 septembrie.. Cum se vor face anchetele epidemiologice? De ce s-a fixat data alegerilor la doua saptamani dupa inceperea scolii si nu cu o saptamana inainte de inceprea ei? Nu vreau sa fiu alarmist dar prevad o crestere la aproximativ 2500 – 3000 de cazuri in urmatoarele 10 zile, din fericire cazuri asimtomatice si forme usoare pentru ca va scadea mult si varsta celor pozitivi”, spune medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *