Comunicat PNL: Copiii noștri, în siguranță la școală!

DA! Copiii noștri vor fi în siguranță la școală! Autoritățile locale au făcut toate eforturile pentru ca unitățile de învățământ să beneficieze de toate condițiile pentru primirea elevilor în siguranță. Ne confruntăm cu o criză sanitară fără precedent, iar grija primorială în acest moment este sănătatea noastră, a tuturor. Însă dincolo de educația pe care copiii noștri o primesc la școală, e nevoie ca noi, adulții, să îi învățăm cum să se comporte în contextul epidemiologic actual.

Din acest considerent, Organizația Femeilor Liberale Botoșani, condusă de consilierul județean Mirela Saucă a propus o dezbatere pe tema ”Educația continuă și în pandemie. Cum ne implicăm?”. Astfel au fost prezente doamne cadre didactice și cadre medicale, consiliere locale, voci ascultate în comunitate, vectori de imagine.

”Dincolo de toate, suntem mame și ne interesează sănătatea copiilor noștri și în egală măsură educația lor. Acesta a fost motivul principal al întâlnirii noastre. Am dorit să auzim opinii autorizate, profesioniste care să ne asigure că la școală copiii noștri vor fi în siguranță”, a spus Mirela Saucă. Și așa a fi fost. Dna doctor, director al Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Monica Adăscăliței, împreună cu dna doctor epidemiolog, Laura Acatrinei au vorbit despre toate măsurile care s-au luat la nivelul județului Botoșani precizând că fiecare unitate de învățământ a avut libertatea de a decide modul de lucru începând cu data de 14 septembrie. Să nu uităm că în momentul în care dna Monica Adăscăliței a preluat conducerea DSP, județul Botoșani se afla pe locul 4 la numărul de îmbolnăviri, cu sute de cadre medicale îmbolnăvite, astăzi fiind pe un generos loc 29 și fără cadre medicale infectate. Cei doi medici au îndemnat doamnele să transmită tuturor părinților că respectând condițiile de distanțare fizică și de igienă ne protejăm copiii, salvăm vieți.

Dincolo de dialogul interactiv, au luat cuvântul și doamna inspector general adjunct, dr. prof. Ada Macovei, recent vindecată de Covid-19 și doamna inspector școlar, prof. Rodica Abăcioaei, care au explicat că înclusiv cadrele didactice au datoria de a se implica în respectarea măsurilor pentru binele tuturor, deoarece unităților de învățământ li s-au pus la dispoziție fonduri pentru a fi asigurate toate condițiile de distanțare și igienă sanitară.

Alături de doamnele liberale a fost prezent și domnul senator Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani și candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean care, prin pârghiie avute, a sprijinit sistemul de sănătate și de educație, în contextul epidemiologic actual.

Material comandat de: PNL Botoșani

 

One thought on “Comunicat PNL: Copiii noștri, în siguranță la școală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *