FOTO Un jandarm a salvat viața unui copil de cinci ani din Botoșani. Mama micuțului era disperată

Putea să-și vadă de drum, dar a ales să oprească mașina și să intervină pentru a salva viața unui copil. În timp ce se afla în concediu de odihnă, în localitatea sa natală din județul Botoșani, Alex, un jandarm bucureștean, nu a uitat nicio clipă că este militar și asta presupune să fii permanent alături de oameni.

Se deplasa cu mașina, când atenția i-a fost atrasă de agitația unei femei, cu un copil în brațe. Putea să-și vadă de drum, dar a ales să se oprească și să vadă despre ce e vorba. Femeia, extrem de tensionată, i-a spus că „moare copilul”. Copilul de 4-5 ani nu putea respira pentru că se înecase cu o bomboană.

Alex s-a folosit de câteva manevre de resuscitare prin care să-l determine pe copil să elimine bomboana. În scurt timp acesta a început să respire și să dea semne vitale. Alex tocmai salvase o viață.

„Dorința lui este să publicăm o poză în care stă cu spatele. Rămâne modest și nu vrea să-și asume mari merite pentru că oricine ar fi făcut la fel în locul lui. Noi spunem că nu, dar până la urmă eroii nu trebuie mereu să aibă chip… E de ajuns să aibă suflet!”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului de Afaceri Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *