Primarul Cătălin Flutur către directorii de școli: Nu cereți bani de la familiile elevilor! Aveți fonduri suficiente!

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a făcut un apel către conducerile școlilor să nu ceară beni de la familiile elevilor pentru dotările din școli. Asta după ce au apărut zvonuri cum că unele școli au cerut de la părinți bani pentru dezinfectante ori dotările sălilor de clasă, în contextul pandemiei. 

Flutur susține că au fost alocate fonduri suficiente în școlile din municipiul Botoșani, suma alocată anul acesta ridicându-se la peste 13 milioane lei. 

În acest context, în condițiile finanțării existente, reiterez avertismentul către toate unitățile de învățământ de a nu solicita bani de la familiile elevilor pentru nici un motiv și cu niciun pretext! Toate școlile botoșănene dispun de fonduri suficiente pentru gestionarea în cele mai bune condiții, conform tuturor normativelor acestei perioade, începerea noului an școlar în condiții de siguranță pentru cadrele didactice, pentru elevi și pentru familiile acestora. Stimați manageri de unități de învățământ, învățați-vă să utilizați fondurile școlilor în mod legal, prin procedurile legale, chiar dacă asta presupune niște exigențe și o transparență a cheltuielilor (bonuri, facturi etc) care nu există prin tradiționalul, dar ilegalul și nefastul obicei al ”fondului clasei”! Încetați să solicitați bani în mod nejustificat de la familiile sau aparținătorii elevilor dumneavoastră! Dragi părinți, fiți convinși că grădinița, școala sau colegiul unde vor merge copiii dumneavoastră începând de luni, 14 septembrie, dispune de toate fondurile necesare începerii anului școlar! Nu acceptați să dați nici un leu pentru așa-zisul ”fond al clasei” și cereți-le cadrelor didactice să utilizeze fondurile de care școlile dispun în mod legal”, este apelul primarului municipiului Botoșani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *