Primăriile din județul Botoșani vor primi bani pentru dotări în școli, în contextul pandemiei COVID 19

foto RomaniaTV

Primăriile din județul Botoșani vor primi bani de la Guvern pentru a face dotările necesare în școli, astfel încât să se prevină infectarea cu noul coronavirus.

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a declarat că banii vor fi repartizați din fondul de rezervă al Guvernului, iar primăriile vor putea achiziționa inclusiv acele separatoare de protecție plexiglas.

Avem în lucru un proiect de hotărâre de Guvern prim care primăriile vor primi bani din fiondul de rezervă a guvernului. Toate UAT-urile vor primi bani pentru a asigura deschiderea în bune condiții a anului școlar”, a spus prefectul Dan Nechifor.

La această dată, în puține școli din județul Botoșani s-au montat separatoare, cele mai multe dintre acestea aplicând metoda distanțării sociale.

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Gabriel Hârtie, a declarat că problema cea mai mare în aplicarea normelor impuse pe perioada pandemiei o reprezintă infrastructura școlară. 

De fapt, problema cea mai mare este infrastructura școlară. Oricât am încerca să distanțăm acești copii cu respectare normelor, nu avem spațiile necesare pentru a asigura niște măsuri. Unde nu se poate face distanțarea de un metru, se montează acele separatoare”, a precizat Hârtie.

20% dintre școlile din județul Botoșani, adică 17 mii de copii din 26 de școli vor învăța după scenariul galben, iar restul de 44 de mii de copii vor învăța după scenariul verde. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *