Roxana Florentina Țurcanu, candidat ALDE la Primăria municipiului Botoșani: Seniorii noștri au nevoie de sprijinul municipalității botoșănene!

Identificarea unor soluții de sprijin a persoanelor de vârsta a treia din Botoșani este esențială pentru Roxana Florentina Țurcanu, candidata ALDE înscrisă în cursa electorală de la municipiu. În perspectiva câștigării alegerilor municipale, reprezentanta ALDE își propune să realizeze o serie de acțiuni de creștere a calității vieții seniorilor botoșăneni, printre care și construireaunui cămin pentru bătrâni.

“Ne gândim la cetățenii municipiului, iar pentru seniori vrem să adoptăm o politică de recunoaștere a rolului pe care l-au jucat și încă îl mai au în ridicarea acestei comunități. Prea mulți bătrâni se zbat în sărăcie și singurătate și nimeni nu face nimic pentru ei. Avem cămine de bătrâni private, dar veniturile multor persoane de vârsta a treia sunt insuficiente pentru a-și permite luxul de a sta acolo. Este necesar ca municipalitatea să vină în sprijinul acestor seniori și să pună bazele unui cămin de stat, care să suporte o parte a costurilor cuhrana, tratamentul medical și cazarea persoanelor vârstnice care nu au familii sau susținători legali, nu se pot îngriji singure și nu realizează venituri proprii sau acestea sunt mult prea mici pentru asigurarea îngrijirii necesare”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu

Pentru realizarea unui asemenea proiect, candidata la șefia municipiului Roxana Florentina Țurcanu propune o colaborare între diverșii actori implicați în bunăstarea seniorilor, precum și accesarea unui proiect cu fonduri europene.

“În municipiul Botoșani sunt nenumărate clădiri aflate într-o stare accentuată de degradare care s-ar putea preta unui asemenea gen de proiect. Trebuie analizată situația lor juridică și în funcție de aceasta, făcute demersurile necesare pentru punerea lui în practică. Este modul în care putem aduce speranță persoanelor de vârsta a treia aflate în situații dificile și prin care contribuim în mod concret la sprijinirea acestora”, a mai spuscandidata ALDE.

Material realizat la comanda Partidului Alianța Liberalilor și Democraților Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *