Cum a fost înșelat un botoșănean prin metoda ”Ghiulul”. Infractorii, interceptați într-o mașină în trafic

Un botoșănean a fost păcălit de doi indivizi prin metoda de înșelătorie ”Ghiulul”.

Potrivit polițiștilor, duminică, 6 septembrie, în timp ce se aflau într-o stație de alimentare cu carburanți de pe raza municipiului Dorohoi, doi indivizi din Prahova au acostat un bărbat de 34 de ani din municipiul Dorohoi, căruia i-au oferit spre vânzare o bijuterie (ghiul) din metal de  culoare aurie, susținând că ar fi un metal prețios, contra sumei de 100 de lei, motivând că nu au suficienți bani pentru alimentarea cu combustibil a autoturismului.

Ulterior, victima a realizat că a fost înșelată și a sesizat organele de poliție care au interceptat autoturismul respectiv în trafic, pe raza localității Leorda.

 Prejudiciul cauzat în urma activității infracționale  a fost recuperat în totalitate.

  ”Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune, comisă de doi tineri de 22 de ani, din județul Prahova. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor menționate mai sus, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri procedurale”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Polițiștii atenționează cetățenii cu privire la înselăciunile prin metoda ”GHIULUL” .

Doi asa-zisi cetățeni străini, sub pretextul că au rămas în pană de combustibil și au nevoie de bani, oferă la schimb un ghiul, despre care susțin că este din aur, dar în realitate acesta este un fals.Vă recomandăm să nu dați curs unor astfel de oferte, oricât de atractive vi se par în acel moment”, mai spune Delia Nenișcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *