VIDEO ÎPS Teofan, la hramul Mănăstirii Vorona: În aceste vremuri nu tocmai ușoare, avem mare nevoie de ocrotirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, a slujit, marți, 8 septembrie, de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, la Mănăstirea Vorona, la hramul lăcașului de cult. ÎPS Teofan a mulțumit credincioșilor pentru că au păstrat măsurile impuse în această perioadă din cauza pandemiei de coronavirus, pe parcursul slujbei.

„Cu puțin excepții, ați respectat cele de trebuință, în aceste vremuri, pentru ocrotirea sănătății noastre”, a spus ÎPS Teofan.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a transmis cât este de important rugăciunea către Maica Domnului.

În aceste vremuri nu tocmai ușoare, avem mare nevoie de ocrotirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Nu trebuie să lipsească din grija noastră zilnică cuvântul Maica Domnului, ajută-mă! Măicuța Domnului nu mă lăsa! Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi! Am cunoscut de-a lungul vieții oameni mari, cu multe doctorate, cu multe cărți scrise, cu responsabilități mari îndeplinite în viață, dar la bătrânețe gura lor se mișca aproape în permanență zicând: Maica Domnului, iartă-mă, Maica Domnului, ajută-mă! Maica Domnului, nu mă lăsa! Pentru că pe cine avem noi ocrotitoare în Cer și pe pământ, rugătoare în fața lui Dumnezeu pentru noi, pe cea care ne cunoaște necazurile, ne știe nevoile și intervine în moduri pe care noi oamenii nu le înțelegem uneori, nu le pricepem adâncimea și cuprinderea, dar Maica Domnului, ca orice mamă, cât o fi fiul său sau fiica sa de rău sau de rea, mama își iartă cu mult mai multă ușurință odraslele pentru că știe că au zăbovit pentru nouă luni în pântecele ei. Mama noastră cea binecuvântată este Preasfânta Născătoare de Dumnezeu și oricât de păcătoși am fi, și suntem, știți prea bine, Maica Domnului nu se scârbește de prea multele noastre păcate, Maica Domnului nu-și întoarce fața de la noi, Maica Domnului se află în stare permanentă de rugăciune”, a spus ÎPS Teofan.

Miercuri, între orele 08- 12.00 va avea loc Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți împreună cu înalți ierarhi de la Mitropolia Moldovei.
Va urma un pelerinaj al credincioșilor la moaștele Sf. Onufrie de la Sihăstri Voronei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *