Zeci de școli din Botoșani vor desfășura orele în noul an școlar după scenariul galben. Care este motivul

foto: Digi 24

Aproape 40 de școli din județul Botoșani vor desfășura orele în noul an școlar în sistem hibrid,  în care o parte dintre elevi vor merge la școală, iar alții vor învăța online, prin rotație.

Și asta pentru că în multe localități, implicit în municipiul Botoșani, nu există infrastructura școlară sau resursele umane necesare pentru a realiza acea distanțare între copii. 

Gabriel Hârtie, inspector general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean, susține că în niciun caz în județul Botoșani nu se va aplica scenariul roșu, care presupune participarea elevilor la lecții online.

Nici nu se pune problema la Botoșani a scenariului roșu, deocamdată. Ne pregătim de aplicarea scenariului verde sau galben. În situația în care, chiar dacă la nivelul UAT-_ului situația epidemiologică nu o impune, este posibil să fie unități de învățământ care să opteze pentru scenariul galben., tocmai pentru că nu avem infrstructura școlară sau resursele umane necesare pentru a realiza acea distanțare între copii. Avem în vedere câteva unități de învățământ cărora li se va aproba scenariul galben pentru că nu reușeșsc să facă acea distanțare socială”, a declarat Hârtie.

Până pe 10 septembrie se va ști în mod oficial cum va începe școala în fiecare unitate de învățământ în parte.

Unitățile de învățământ se întrunesc în ședințe de Consiliu de adminsitrație și se analizează situația vizavi de evoluția epidemiologică la nivelul UAT-ului respectic, vizavi de infrastructura școlară și resursele umane pe care le au la dispoziție și urmează să decidă ce scenariu va fi implementat cu 14 septembrie. Scenariul propus de Consiliul de Administrație al școlii va fi înaintat către IȘJ și DSP, vor primi aviz, după care va fi înaintat către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Pe 10 septembrie vom ști în mod oficial cum încep școlile în județul Botoșani”, a mai spus inspectorul general al IȘJ Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *