Familie din Botoșani, trimisă în judecată de procurorii DNA

dna sigla, stiri, botosaniO familie din Botoșani a fost trimisă în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Suceava din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru fraudă cu subvenții agricole.

Ciprian Constantin Postolache și Floarea Postolache sunt acuzați de săvârşirea infracţiunilor de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată (2 infracţiuni) și, respectiv, complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată (2 infracţiuni).

Potrivit procurorilor DNA, unul dintre cei doi botoșăneni, beneficiind de ajutorul celui de-al doilea, ar fi depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), în perioada 2012-2015, mai multe documente false (convenţii civile, adeverinţe etc.) în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafaţă, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţinea în realitate.

Prin aceste demersuri, cei doi inculpaţi ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 245.896 lei.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 246.164 lei.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin unuia dintre inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoşani cu propunere de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *