Operator economic din Botoșani, amendat de Garda de Mediu cu 50.000 de lei

Operatorii economici din Botoșani, are efectuează operații de colectare și transport deșeuri municipale, au fost luați la verificat, în această perioadă, de comisarii de la Garda de Mediu.  

Operatorii au obligaţia de a asigura colectarea separată a acestora şi de a nu le amesteca în timpul transportului, să livreze şi să transporte deşeurile numai la instalaţii autorizate pentru efectuarea operaţiunilor de sortare, tratare, reciclare şi depozitare.

Gestionarea deşeurilor trebuie să se realizeze fără a pune în pericol sănătatea umană şi fără a dăuna mediului, în special: fără a genera riscuri pentru aer, apă, sol, faună sau floră; fără a crea disconfort din cauza zgomotului sau a mirosurilor; fără a afecta negativ peisajul sau zonele de interes special.

Pentru nerespectarea obligațiilor sus menționate și a prevederilor din autorizația de mediu, în data de 04.09.2020 operatorul economic care colectează și transportă deșeurile municipale solide din județul Botoșani-zona 5 Flămânzi a fost sanționat cu amendă în cuantum de 50.000 lei.

Totodată, s-au stabilit în sarcina operatorului economic 7 măsuri pentru remedierea neconformităților constatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *