Un cunoscut primar din Botoșani are interdicția de a candida la alegerile din 27 septembrie. Și-a pus soția să candideze

foto: realitatea.net

Fostul primar al comunei Cristinești, Marinel Stredie, care în luna noiembrie a anului trecut și-a pierdut mandatul din cauza unui conflict de interese, nu renunță la Primărie. Pentru că are interdicție de a ocupa aceeași funcție timp de trei ani, Stredie a înscris-o în cursa electorală pe soția sa, nimeni alta decât cea care conducea afacerile familiei în momentul în care inspectorii Agenției Naționale de Integritate au constatatat conflictul de interese. 

Daniela Stredie în vârstă de 51 de ani și-a depus candidatura la Primăria Cristinești din partea Partidului Național Liberal.

În luna noiembrie a anului trecut, prefectul de atunci, Dan Șlincu, a emis Ordinul privind constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al comunei Cristinești, Marinel Stredie. Acesta a fost în vizorul Agenției Naționale de Integritate, fiind acuzat că a făcut afaceri cu soția.

Potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului, la baza emiterii Ordinului se află Raportul de evaluare al Agenției Naționale de Integritate prin care s-a constatat încălcarea de către Marinel Stredie a regimului juridic al conflictelor de interese, în sensul că, în perioada evaluată, respectiv 17 iunie 2008-13 august 2013, acesta a încheiat contracte cu societatea comercială la care deţinea calitatea de acţionar majoritar.

În 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a validat definitiv raportul ANI, astfel încât primarul trebuia destituit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *