Sprijin consistent pentru mediul de afaceri și pentru cultură în municipiul Botoșani, anunță primarul Cătălin Flutur

Primarul Cătălin Flutur a obținut două mari succese importante pentru municipiu. Mediul de afaceri și cultura botoșăneană sunt sprijinite de municipalitate prin două proiecte promovate de primar.

Demersurile inițiate în urmă cu mai bine de un deceniu de Cătălin Flutur au dat roade și Ministerul Culturii a comunicat, în această săptămână, că este de acord cu preluarea actualului Cinema Unirea de către municipalitate.

Sunt 11 ani de când cer cinematograful din Botoșani de la minister. Cer cinematograful pentru că doar noi putem să îl întreținem și să îl dezvoltăm printr-un proiect pe fonduri europene până la standardele unui centru cultural. Este singura noastră șansă pentru a ne aduce filarmonica acasă, oferindu-i un sediu, pentru a nu mai sta cu chirie prin fel de fel de spații. Guvernul României mi-a trimis acum adresa prin care îmi cere să numesc comisia de predare-primire a cinematografului”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Un alt succes de marcă pentru municipiu este deschiderea Parcului Industrial de la Electromining, care va putea găzdui zeci de afaceri în cele mai bune condiții. Chiria pentru firmele care vor contracta spații în noul parc industrial vor fi zero până la finele anului 2021, acestea beneficiind în spații de toate utilitățile necesare desfășurării activității. Spre deosebire de incubatorul de afaceri, spațiile puse la dispoziția companiilor în parcul industrial pot fi mult mai generoase, de până la 2000 de metri pătrați, ceea ce permite dezvoltarea unor afaceri care să ofere locuri de muncă pentru sute de botoșăneni.

Am reușit să convenim cu cei de la Electromining un mod de lucru prin care vom pune la dispoziția celor care vor să dezvolte o afacere în Botoșani, cu titlu gratuit, spații între 40 și 2000 de metri pătrați. Săptămâna viitoare, un prim om de afaceri va lua un spațiu acolo și va deschide o fabrică de tapițerii auto”, a anunțat primarul Cătălin Flutur.

Sursa: comunicat Cabinet primar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *