Prefectul Dan Nechifor, la întâlnirea Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis Botoșani: Aproximativ 96% din totalul unităților administrativ-teritoriale sunt afectate de secetă

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor a participat, vineri, la întâlnirea periodică anuală a Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis Botoșani, la invitația directorului Stațiunii de Cercetare Popăuți, Ionică Nechifor.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că anul acesta criza sanitară a fost dublată de seceta pedologică, fiind afectate în județul Botoșani nu mai puțin de 92.000 de hectare de teren agricol.

Vreau să vă asigur că Instituția  Prefectului Botoșani este alături de fermieri. Am întreprins toate demersurile pentru a beneficia de sprijinul Ministerului Agriculturii având în vedere că anul acesta criza sanitară a fost dublată de seceta pedologică. Ca statistici, în primăvară în județul Botoșani au fost afectate 20.000 de hectare de teren agricol, iar în prezent au fost depuse rapoarte operate de către unitățile administrativ-teritoriale care indică faptul că 92.000 de hectare au fost afectate de seceta pedologică. La această dată, numai patru unități administrativ-teritoriale nu au depus rapoarte operative, asta înseamnă că aproximativ 96% din totalul unităților administrativ-teritoriale sunt afectate de secetă”, a mai spus prefectul județului.

Ca urmare a actelor normative emise de Guvernul României, toate categoriile de antreprenori din domeniul agricol vor primi sprijin financiar pentru pagubele suferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *