Una dintre cele mai frumoase clădiri din Botoșani, scoasă la vânzare. Imobilul este inclus pe Lista monumentelor istorice

Una dintre cele mai frumoase clădiri din Botoșani, aflată pe Lista monumentelor istorice, a fost scoasă la vânzare. Sediul Nord Proiect SA situat în zona ultracentrală a municipiului Botoșani a fost pus la vânzare la un preț de 630.000 de euro.

Clădirea, care se mai numește Casa Moscovici, aparține în integralitate societății comerciale Nord Proiect SA, societate de proiectare înființată în 1991.

Casa Moscovici a fost construită în 1872 și refăcută în 1888 de bancherul Boris Moscovici, cel care i-a dat și actuala arhitectură eclectică de factură baroc-palladian.

Ulterior, imobilul a fost vândut către Camera de Comerț, care a folosit-o în perioada interbelică. La 1 Mai 1944, Consiliul de Administraţie a închiriat trei camere pentru Serviciul Sanitar al oraşului, două apartamente pentru Circumscripţia III Poliţie, iar la etaj pentru Instanţa Specială de Judecată, „Tribunalul”. Ulterior, clădirea a fost destinată Bibliotecii Judeţene Botoşani. Aceasta a fost înscrisă pe Lista Monumentelor Istorice din anul 2010. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *