Ministrul Muncii, anunț despre plata alocațiilor mărite ale copiilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că plata alocațiilor mărite ale copiilor se va face începând cu data de 8 septembrie, ”fără nicio zi de întârziere”.

Ministrul a mai precizat, într-un mesaj postat pe Facebook, faptul că plățile se vor face, mai întâi, pe carduri.

”Alocațiile mărite (prima etapă) vor fi plătite fără nicio zi de întârziere. Cupoanele sunt gata, transferurile sunt făcute. La alocații, plățile se fac, mai întâi, pe carduri. Începând cu data de 8 pentru că în primele zile ale lunii autoritățile locale au de transmis o serie de informații. Ultimele verificări, totul e în grafic.” – a anunțat ministrul Muncii pe rețeaua de socializare.

În acest moment este în vigoare legea promovată de PSD anul trecut, care prevedea dublarea alocaţiilor cu data de 1 septembrie 2020, de la 150 la 300 de lei.

Însă Guvernul a emis o ordonanță de urgență pentru creșterea pe etape a alocațiilor pentru copii, iar premierul Ludovic Orban și alți oficiali au explicat că nu sunt fonduri în timpul pandemiei de coronavirus pentru dublarea, dintr-o dată, a alocațiilor.

Camera Deputaților a respins, recent, ordonanța de urgență pentru creșterea etapizată a alocațiilor, în calitate de for decizional. În aceste condiții, singura cale de atac a Guvernului este Curtea Constituțională. 

Sursa: Stirile ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *