Un preot din Botoșani este noul stareț al Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

Un preot originar din Botoșani a devenit stareț al Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava. Este vorba despre părintele Arhimandrit Serafim Grigoraș de la Catedrala Mitropolitană din Iași, care a fost hirotesit stareț în cadrul unei ceremonii care a avut loc, marți, la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava.

Părintele Arhimandrit Serafim Grigoraș este originar din județul Botoșani. El a intrat în monahism în anul 1987 la Mănăstirea Putna. Între anii 1990-2020 a fost slujitor la Catedrala Mitropolitană din Iași, iar în 2017 a fost ridicat la rangul de arhimandrit. Este unul dintre ctitorii Mănăstirii Sfânta Treime din localitatea natală.

Părintele Serafim primește, alături de o decizie de numire, har și putere de la Dumnezeu pentru a împlini această slujire în Biserică, anume aceea de a povățui obștea acestei mănăstiri”, a spus episcopul vicar Damaschin Dorneanul.

La eveniment au fost prezenți Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Părintele Arhimandrit Melchisedec Velnic, Starețul Mănăstirii Putna, și Părintele Arhimandrit Nectarie Clinci, Starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *