Catalogul clasic va dispărea în acest an școlar. Cu ce va fi înlocuit

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat că acel catalog clasic va fi înlocuit în noul an şcolar care va începe pe 14 septembrie.

Monica Anisie a declarat că profesorii pot realiza un catalog electronic sau o condică electronică:

Catalogul poate fi completat și după ce își încheie profesorul activitatea didactică, deci după cele două-trei ore pe care le are la diferite clase. Poate merge în cancelarie și poate să treacă notele sau absențele elevilor din ziua respectivă. De asemenea, fiindcă în această perioadă a suspendării cursurilor am experimentat și condica electronică și catalogul electronic, în acest fel profesorii și școala pot realiza un catalog electronic sau o condică electronică”, a informat Monica Anisie.

În ce situaţie se află şcolile din ţară

Ministrul Educaţiei a declarat, de asemenea,  faptul că şcolile sunt pregătite pentru începerea anului şcolar în proporţie de 80%, în ceea ce priveşte echipamentul necesar procentul este de 65%. Monica Anisie a ţinut să facă un apel la responsabilitate, menţionând faptul că educaţia trebuie să continue.

Cum se va desfăşura învăţământul hibrid

Conform ministrului educaţiei, profesorul va intra în clasă, se va conecta pe platformă şi va preda lecţia normal, aceasta fiind urmărită şi de elevii din clasă şi de cei de acasă.

„Transmisia se face din școală. Deci, în clasă, profesorul intră, intră pe platformă, se conectează și elevii care sunt acasă și urmăresc live ce se întâmplă în clasă. Deci, profesorul își desfășoară ora normal, cu elevii din clasă, și urmăresc lecția respectivă și cei de acasă”, a precizat Monica Anisie. „De cele mai multe ori, și elevii pot face lucrul acesta”, pentru a economisi timp, a adăugat ministrul educației.

Sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *