Portret de candidat- Roxana Florentina Țurcanu (ALDE)

De ce îmi doresc să devin primarul municipiului Botoșani?

Pentru că visul meu este să fac din Botoșani un oraș al viitorului, în concordanță cu așteptările cetățenilor. Atunci când mă gândesc la orașul meu, involuntar mă raportez la municipiile dezvoltate ale țării și realizez că de ani de zile noi stagnăm. Suntem un oraș eminamente cultural, dar aveam un teatru dărâmat, un centru istoric și edificii culturale degradate, avem personalități strălucite care au adus plus valoare acestei urbe, dar de care nu știe nimeni, suntem orașul verde, dar cu parcuri murdare și zone de recreere impracticabile, suntem un oraș mic, cu un trafic aglomerat și poluant, dar nu încurajăm dezvoltarea mobilității urbane și pot enumera la nesfârșit motivele pentru care am decis acum este timpul să revin în viața politică și administrativă și să schimb ceva din toate acestea. Dacă nu conservăm, nu promovăm și nu dezvoltăm municipiul Botoșani, atunci chiar nu merităm încrederea botoșănenilor!

Aspir să mă număr printre cei care vor restabili competitivitatea, dinamismul și viziunea de dezvoltare a municipiului Botoșani !

Botoșaniul are nevoie de o nouă abordare locală care să îmbine noutatea cu experiența în viața politică și administrativă. Consider că abilitățile pe care le-am dobândit în cei 15 ani de activitate politică, împreună cu experiența din administrația publică locală și centrală sunt atuurile pe care mă bazez în restabilirea dinamicii municipiului nostru. Făcând o trecere în revistă a carierei mele politico-administrative, mă bucur că am avut oportunitatea să cresc gradual și să mă confrunt atât cu problematica la nivel de județ, cât și cu cea națională.

Am fost consilier județean și expert parlamentar în perioada 2008-2012, Șef de cabinet al președintelui Consiliului Județean Botoșani în perioada iunie 2012-decembrie 2012, deputat în Parlamentul României în perioada decembrie 2012-decembrie 2016 și Director al cancelariei Prefectului în perioada decembrie 2019-martie 2020.

Experiența mea politică este întărită de cea a antreprenoriatului. Mi-am construit propria afacere, un business de familie și m-am confruntat de-a lungul timpului cu toate dificultățile celor din mediul privat. Vorbesc limba antreprenorilor și sunt conștientă de nevoia enormă de susținere pe care o are acum mediul de afaceri din Botoșani, motiv pentru care experiența mea ca antreprenor va fi pusă în beneficiul dezvoltării mediului privat.

Dincolo de toate acestea sunt femeie, mamă, cadru didactic și cetățean al acestui oraș, pe care îl iubesc și de care îmi pasă! Și mai cred că ESTE TIMPUL FAPTELOR CONCRETE pe care eu, ROXANA FLORENTINA ȚURCANU, le pot înfăptui!

Sursa: comunicat ALDE

One thought on “Portret de candidat- Roxana Florentina Țurcanu (ALDE)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *