Mihaela Huncă, candidat Pro România la președinția Consiliului Județean Botoșani: Voi pune mai presus de toate sănătatea botoșănenilor!

Mihaela Huncă, candidatul Pro România la președinția Consiliului Județean, susține că va pune mai presus de toate sănătatea botoșănenilor.

Investițiile în domeniul sănătății sunt esențiale pentru asigurarea bunăstării și  creșterii calității vieții cetățenilor și este nevoie la nivelul Consiliului Județean, de proiecte și investiții care să asigure accesul tuturor botoșănenilor la servicii medicale de calitate, mai spune candidatul Pro România.

Din păcate un capitol la care Botoșaniul suferă este domeniul sănătății. S-a văzut și acum în perioada crizei generate de pandemie câte disfuncționalități sunt în sistemul de sănătate și cât de mult suferă suferă deopotrivă pacienții și cadrele medicale. Investiții neterminate, organizare deficitară, subfinanțare și lipsă de viziune, toate acestea trebuie să devină de domeniul trecutului. Noi suntem Pro Sănătate și vom trece imediat la deblocarea și finalizarea proiectelor de investiții: extinderea, modernizarea și dotarea corespunzătoare a Unității de primiri Urgențe, reabilitarea spitalului de Psihiatrie, construirea unui ambulatoriu de specialitate care să permită și  spitalizarea de o zi la spitalul județean Botoșani, înființarea și dotarea unui laborator pentru biologie moleculară RT-PCR, de care avem atâta nevoie acum pentru testările prntru COVID 19, dar nu numai.  Multe dintre spitalele din România funcționează în clădiri construite cu mai mult de 50 de ani în urmă, cu echipamente medicale învechite,  fapt care generează costuri suplimentare și probleme pentru pacienți. Botoșaniul nu face excepție, de aceea voi face demersuri pentru construirea unui spital județean nou și atragerea specialiștilor în unitățile sanitare din județul Botoșani. Avem nevoie de medici și îi putem încuraja să vină și să rămână aici prin oferirea unor facilități (asigurarea plății chiriilor pentru aceștia și urgentarea lucrărilor la locuințele construite pentru specialiști).  În viziunea mea și a Pro România un act medical nu poate lipsi din unitățile de învățământ, unde este atâta nevoie de cabinete de medicină școlară și cabinete de stomatologie infantilă. Vom încheia parteneriate încheiate între Consiliul Județean și Primăriile din județ pentru înființarea de astfel de cabinete. Esențială pentru dumneavoastră,  locuitorii județului Botoșani este și asigurarea de consultații în timp util la domiciliu. Se pot achiziționa  de către Consiliul Județean ambulanțe a căror întreținere și funcționare va fi asigurată de către primării. Voi susține de asemenea, înfințarea de centre de diagnostic și tratament în Săveni, Darabani, Ștefănești și Trușești, precum și  dotarea cu aparatură performantă a tuturor unităților sanitare. A venit vremea să votăm pentru sănătatea noastră! Să Votăm Pro Botoșani. Pro dezvoltare . Pro Sănătate! “ a declarat candidatul Pro România la președinția Consiliului Județean Botoșani Mihaela Huncă.

Sursa: comunicat Pro România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *