Anunț cumplit făcut de un renumit medic despre coronavirus

Conform celor spuse de comandantul Spitalului Militar ROL 2, în ultima perioadă a crescut numărul formelor moderate, grave şi severe la pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. Medicul Simona Ionescu a oferit explicații într-un într-un interviu publicat, vineri, pe pagina de Facebook a Spitalului Militar Central.

Medicul a explicat că în cele patru săptămâni de când s-a redeschis Secţia de Boli Infecţioase au fost îngrijiţi 300 de pacienţi.

„De când am redeschis, în urmă cu aproape patru săptămâni, Secţia de Boli infecţioase am îngrijit până în prezent aici 300 de pacienţi. Am externat în jur de 240, avem în prezent 60 de pacienţi internaţi, rulajul este foarte mare, mai avem acum la ATI 19 pacienţi pe 23 de paturi. După părerea mea, a crescut numărul de forme moderate şi grave şi severe în ultima perioadă”, a transmis medicul militar.

 

De asemenea, aceasta este de părere că va creşte numărul de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus având în vedere reînceperea şcolilor, redeschiderea restaurantelor şi a cinematografelor.

„Eu cred va creşte numărul de cazuri odată cu reînceperea şcolilor, cu redeschiderea restaurantelor, a cinematografelor. Va veni sezonul rece cu virusurile de iarnă. Circulaţia acestora va fi mult mai mare şi atunci cu siguranţă vom avea mai multe cazuri”, a declarat medicul militar interviul publicat, vineri, pe pagina de Facebook a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Simona Ionescu a sfătuit oamenii să poarte mască, să se spele pe mâini, să evite spaţiile aglomerate şi să păstreze distanţa fizică.

„Tabloul clinic al bolii este foarte polimorf şi oamenii vin cu manifestări respiratorii, alţii cu manifestări digestive, unii cu manifestări neurologice, alte virusuri respiratorii. Potenţialul evolutiv al acestei boli este diferit faţă de ce ştiam noi”, a conchis comandantul.

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *