Lecţia olimpicului nevoit să locuiască într-un container. „L-am întrebat de ce are nevoie. Ne-a spus că doar de pix şi hârtie ca să lucreze la Fizică“

Un licean olimpic la Fizică a trăit în această vară, alături de familie, o mare năpastă. Casa le-a fost mistuită de flăcări, iar de atunci locuiesc într-un container. Băiatul nu visează lucruri mari, vrea doar să-şi poată duce pasiunea mai departe, în vreme ce zbaterea părinţilor este să-i ofere un nou acoperiş deasupra capului, scrie Adevarul.

Familia Lovin, din localitatea Strejeşti, judeţul Olt, a rămas în această vară fără casă, în urma unui incendiu pornit de la un scurtcircuit electric. Părinţii şi adolescentul Denis Lovin nu au putut salva mai nimic din bunuri, flăcările, de o amploare extraordinară, cuprinzând trei gospodării vecine. La scurt timp autorităţile judeţene le-au pus celor trei la dispoziţie o locuinţă mobilă, de fapt un container, până când reuşesc să strângă bani să-şi reconstruiască locuinţa. Băiatul are 17 ani şi este elev la cel mai bun liceu din Slatina, Colegiul Naţional „Ion Minulescu“, scrie 10 News Media, iar în anul şcolar care tocmai s-a încheiat s-a calificat la Olimpiada Naţională de Fizică. Peste câteva zile va începe clasa a XII-a, cu toate provocările ei. Asta presupune rechizite, haine, tot ce îi este necesar unui elev. Părinţilor lui Denis le-au sărit în ajutor părinţii colegilor băiatului. Letiţia Brînaru, membră a Asociaţiei „Părinţii Elevilor din Colegiul Naţional Ion Minulescu“, impresionată de drama familiei Lovin, a pus la cale alături de o altă mămică, Iuliana Vasiloaica, o campanie de strângere de fonduri, „Din suflet pentru Denis“. Au reuşit să strângă suficienţi bani pentru un laptop, haine, rechizite etc. Impresionantă a fost însă, a mărturisit Letiţia Brînaru pentru 10 News Media, discuţia pe care a avut-o cu Denis. Tânărul, întrebat ce nevoi ar avea, a spus că i-ar fi de ajuns caiete şi instrumente de scris, să-şi poată continua lucrul la disciplina preferată. De altfel, cea mai mare bucurie, în tot necazul, a fost pentru băiat că a reuşit să-şi salveze în mare parte notiţele şi caietele în care a lucrat la Fizică.

Citeste mai mult: adev.ro/qfs8ir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *