Se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele. Anunțul făcut de premierul Orban

restaurant din Botosani- stiriȘedință importantă de Guvern la Palatul Victoria. Miniștrii discută mai multe hotărâri de interes public printre care și măsurile impuse în perioada campaniei electorale. De asemenea, premierul a spus că restaurantele se vor deschide de la 1 septembrie, astfel încât, va fi luată o decizie în CNSU, care va fi transpusă în hotărâre de Guvern.

”Este clar că vom impune obligația candidaților și a echipelor de susținători să poarte mască chiar și în spații deschise. La toate evenimentele electorale trebuie respectate toate regulile, adică să păstreze distanța, să poarte mască. Evenimentele electorale vor fi limitate, 50 de persoane în spații închise, 100 de persoane în spații deschise. Va trebui să impunem dezinfecția mâinilor pentru toți susținătorii candidaților astfel încât să nu fie transmis virusul prin intermediul materialelor electorale. Am solicitarea, domnule ministru, să vă asigurați că vom lua toate măsurile, în așa fel încât să fie respectate toate măsurile. Trebuie să faceți instruiri cu tot personalul din subordine și să nu avem încălcări ale legii care să afecteze activitatea în campanie”, a spus premierul în debutul ședinței.

Deschiderea restaurantelor, de la 1 septembrie

”De la 1 septembrie vom permite reluarea activității spectacolelor și concertelor în spații închise, în cinematografe, în teatre. Vom lua în CNSU decizia pe care o vom transforma în hotărâre, privind deschiderea activităților culturale în interior, restaurante, de la 1 septembrie. Hotărârea va fi transpusă în hotărâre de guvern până la data de 1 septembrie”, a precizat premierul, joi seara.

Sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *