Prefectul Dan Nechifor, discuții cu ministrul Transporturilor privind realizarea unui heliport la Botoșani

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, s-a aflat, miercuri, într-o vizită de lucru la Ministerul Transporturilor în vederea urgentării documentațiilor necesare demarării construcției unui heliport la Botoșani.

Astfel, ca urmare a discuțiilor, ministru al Transporturilor, Lucian Bode, a dat asigurări că va sprijini realizarea proiectului transfrontalier România- Republica Moldova, respectiv va ceda o porțiune de teren din vecinătatea sediului Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani necesare pentru înființarea heliportului. Este vorba de existența unei zone de siguranță care nu putea fi asigurată fără obținerea acestei suprafețe de teren de la Ministerul Transporturilor.

Cu sprijinul Ministerului Transporturilor intrăm astfel în linie dreaptă și avem certitutinea că județul Botoșani va beneficia de heliport pentru elicopterele SMURD. Investiția este cu atât mai importantă cu cât reduce presiunea la care sunt supuși salvatorii și scurtează semnificativ timpul neesar pentru salvarea de vieți. Vom depune toate eforturile instituționale în așa fel încât investiția să fie finalizată în cel mai scurt timp”, a declarant prefectul județului, Dan Nechifor

Prefectul județului, Dan Nechifor, a fost însoțit de către colonel dr. inginer  Cristian Amarandei, inspectorul șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, iar la întâlnire a participat și seecretarul de stat din Ministerul Transporturilor, botoșăneanul Viorel Grigoraș, se arată într-un comunicat remis de Cancelaria prefectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *