Incredibil, dar adevărat! Două comune din Botoșani își măresc numărul de consilieri pentru că populația a crescut „în acte”

Foto: arhiva

Două comune din judeţul Botoşani sunt nevoite să îşi majoreze numărul de consilieri locali pentru că, oficial, populația a crescut. Este vorba despre comunele Vârfu Câmpului și Ripiceni, care vor avea mai mulți consilieri locali la alegerile din 27 septembrie, ca urmare a faptului că, cel puțin în acte, populaţia a crescut considerabil.

S-a ajuns în această situația deoarece sunt tot mai mulți cetățeni moldoveni sau ucraineni care au folosit domicilii fictive în localitățile respective pentru a obține cetățenia română. Chiar dacă nu trăiesc în comunele respective, aceștia figurează la domiciliile din localitățile amintite. În realitate, aceștia și-au făcut cetățenie română pentru a putea pleca mai ușor în țările din Uniunea Europeană. Banii pentru mandatele noilor consilieri vor fi, evident, suportate de primării, adică de cetățenii care locuiesc efectiv în zonele respective.

Numai la Vârfu Câmpului, numărul consilierilor locali crește de la 13 la 15 după ce populația s-ar fi dublat în ultimii patru ani, ajungând la peste 6.000 de locuitori. Aceeași situație este și la Ripiceni. Dacă în 2016 erau 2.071 de locuitori, în 2020 statisticile arată că sunt peste 4.700. Astfel, de la 11 mandate de consilier se ajunge la 13.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *