Doina Federovici: „Profesorii și elevii din Botoșani au fost prea mult ignorați și jigniți de Guvernul Orban! Respectarea drepturilor și sănătății acestora este prioritatea mea la Consiliul Județean”

Nu voi accepta niciun compromis când e vorba de soarta și sănătatea copiilor și cadrelor didactice din județul Botoșani. Imediat cum voi ajunge la Consiliul Județean voi pune în aplicare cel mai amplu program pentru dezvoltarea sistemului educațional din Botoșani. Stimularea și respectarea profesorilor și angajaților din sistemul de învățământ, măsuri ferme pentru protejarea sănătății preșcolarilor și elevilor și dotarea unităților școlare cu materiale didactice moderne. În parteneriat cu primăriile din județ vom crește accesul la educație pentru copiii din comunitățile defavorizate și vom deschide școlii de meserii și programe de formare și reconversie profesională”, a declarat Doina Federovici.

80.000 de copii și 6.300 de profesori și angajați în educație din județul Botoșani au fost ignorați și jigniți de Guvernul PNL și de parlamentarii săi din Botoșani, care votează împotriva dublării de alocații și închid ochii când nu sunt majorate salariile din educație sau nu sunt bani pentru a le asigura măști de protecție pentru că așa decide Ludovic Orban.

Prioritățile guvernului PNL și ale reprezentanților săi din Botoșani sunt cu totul altele decât sănătatea dascălilor și copiilor, care vor începe școala în câteva săptămâni.

Domnule Șoptică conduceți PNL Botoșani. Nu am auzit să vă cereți scuze în numele șefului dumneavoastră, domnul Orban pentru că i-a trimis la cârciumă pe profesori, pentru că le-a blocat majorările salariale, pentru că nu le asigură echipamente de protecție sanitară la începerea școlii. De ce tăceți domnule președinte al PNL Botoșani. De ce nu le spuneți copiilor din Botoșani că ați votat împotriva dublării alocațiilor, că domnul Orban le-a spus că nu e corect să asigure măști pentru toții elevii. Cum vreți să ajungeți să conduceți acest județ prin sărăcirea și îmbolnăvirea copiilor și profesorilor? Guvernul liberal are măști gratuite și dezinfectant pentru interlopi, dar nu are pentru profesori și pentru elevi.”, a subliniat Doina Federovici.

Guvernul Orban discriminează grav întreg corpul didactic. PNL asigură gratuit echipament de protecție anti COVID angajaților statului din mai multe domenii, dar atunci când e vorba de sutele de mii de dascăli, de asemenea angajați ai statului, refuză să le asigure minima protecție necesară deși se vor afla în prima linie de expunere la infecția cu noul coronavirus.

Despre măștile gratuite pe care legea îi obligă pe guvernanții liberali să le distribuie persoanelor cu venituri mici, nici nu se mai vorbește. La 3 luni de la instituirea obligației prin lege, Ludovic Orban de abia se gândește să rezilieze contractul celor care ar fi trebui să furnizeze măștile și încă n-au făcut-o.

Sursa: Comunicat PSD Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *